Mindent a fürdőszoba felújításról 4. rész: Kiegészítők fürdőkádakhoz

 

Most, hogy alaposan körbejártuk a kádvásárlás kérdéskörét, nem szabad megfeledkeznünk az új fürdőkádunkhoz elengedhetetlen tartozékokról sem! Fürdőkád vásárlás során bizony fel kell készülnünk olyan kiegészítők beszerzésére is, amelyet a kádak többsége nem tartalmaz, így ezeket külön kell a tökéletes végeredmény érdekében. Lássuk, melyek ezek a fürdőkád kiegészítők!

 

Kád lábak, vagy beállító lábak:

1., Beépíthető kádaknál:

 • - Beépíthető kádak esetén elsődlegesen javasolt a gyári beállító kád láb használata. Az általunk forgalmazott kádak mindegyikéhez rendelhető gyári beállító láb, amelyet a Wellis kádaknál ajándékba adjuk a kádhoz, a többi kádunknál viszont külön kell megrendelni.
 • - Az akril kádak lábait külön csomagban szállítjuk, amiket a szerelőnek kell szakszerűen a kádhoz rögzítenie, a hozzá mellékelt csavarokkal. Amennyiben viszont előlappal akarjuk beépíteni kádunkat, úgy a kád láb használata kötelező!

Mare Design-tipp: Mindig használjunk gyári csavarokat a kádláb rögzítéshez, mert más csavar használata esetén (ami hosszabb, mint a gyárilag mellékelt), a csavar átlyukaszthatja a kád testet, és ebben az esetben egyik gyártó sem vállal garanciát!

 

 • - A beépíthető öntött márvány kádaknál is javasolt a kádláb használata, még akkor is, ha a kád önmagában teljesen önhordó, a vízszintbe állítást itt is el kell végezi. A lábbal ez a munkafolyamat percek alatt elvégezhető, és semmilyen más alátámasztást nem igényel az öntött márvány kád, így azonnal lehet folytatni a további beépítést. A beépíthető öntött márvány kádaknál a gyártó ragasztja fel a kádlábat a kádtestre.

Mare Design-tipp: Figyeljünk rá, hogy a beépíthető öntött márvány kádakhoz utólag nem rendelhető láb, a gyártó csak az általa rögzített lábakra vállal garanciát!

 

2., Szabadon álló kádaknál:

 • - Az akril térben álló kádjaink tartalmazzák a beállító lábat is, így ennél a kádtípusnál nem kell külön rendelnünk hozzá. Az ilyen kádaknál a rejtett kialakításnak köszönhetően nem is láthatók a beállítólábak, ezért megjelenésük tökéletesen kompakt, letisztult.  
 • - Egyes öntött márvány szabadon álló kádak lábon állnak, ezeknél mindenképpen szükségünk lesz a térben álló káddal együtt megrendelni a kádlábat. Figyeljünk rá, hogy ezek alapvetően külön termékként rendelhetők, tehát a térben álló kád ára nem tartalmazza a lábat!

A Mare Design kínálatában megtalálhatók olyan szabadon álló kádak is, amelyet lábbal és anélkül is betudunk építeni.

 

 

 

Leeresztő túlfolyó és szifonok:

 • - A beépíthető kádaknál - függetlenül az anyagfajtától -, automata leeresztőt és szifont javaslunk, amelyek beépített túlfolyóval vannak ellátva, és egy csomagban meg is lehet rendelni!
 • - Tartsuk szem előtt, hogy néhány ritka kivételtől eltekintve, a leeresztő túlfolyókat és szifonokat nem tartalmazza a kád ára! Egyedül akril szabadon álló kádjaink tartalmazzák gyárilag beépítve a leeresztőt és túlfolyót, így ezekhez például a Wellises térkádak-nál juthatunk hozzá „csomagban”.   
 • - Térben álló kádaknál a kád testen nem található túlfolyó (kivéve a Wellises térkádak és Marmorinos Tebe kád család), ezért csak a leeresztőt érdemes hozzá megrendelni. Lehetőség van túlfolyó kialakítására a szabadon álló kádak esetében is, de ezt esztétikai okokból nem javasoljuk, hiszen térben állva látszódni fognak a szerelvények, és a Fama térkádat leszámítva nem is rendelhető hozzájuk gyári leeresztő és túlfolyó rendszer.

MareDesign-tipp: Ha olyan térben álló kádat rendelünk, aminek nincs túlfolyója érdemes a fürdőszobában padlóösszefolyót kialakítani!

 

Elő és oldallapok:

 • - Az előlap és oldallap alapvetően opcionális, mert a beépíthető kádak felfalazhatók, a kérdés csupán annyi, hogy személy szerint melyik megoldás szimpatikusabb, esztétikusabb.
 • - Egyenes beépíthető kádaknál akár „L” alakú előlap is rendelhető, vagy kialakítható elő és oldallap rendelésével. Itt fontos figyelni az elhelyezés irányára, hogy szemben állva a káddal, jobb vagy bal oldalra esik az „L” alak rövidebbik szára.
 • - A térben álló kádaknál pedig egyszerűen nincs szükség előlapra.

 

Kádtöltő csaptelep:

 • - Kádtöltő csaptelepből alapvetően háromféle megoldás létezik: fali kádtöltő, kádra szerelhető csap, és térben álló csap.
 • - Térben álló csapok esetén érdemes a kivitelezőnkkel előzetesen egyeztetni az ilyen csapok beépítését és kialakítását, hiszen ezeknek a bekötése a padlóba történik, amely sok esetben utólag már nem megvalósítható.
 • - A kádra szerelhető csapokat pedig a kád formája és mérete határozza meg. Ezeket első körben mindig a kád forgalmazójával érdemes egyeztetni.
   

Cikksorozatunk korábbi részeiben megtalálható minden fontos információ a fürdőszoba felújítás legfontosabb kérdéseiről, kádválasztási szempontokról, illetve az akril és öntött márvány kádak közötti különbségekről. Következő cikkünkben pedig már áttérünk a zuhanyzók világára, és belemerülünk a zuhanykabinok, zuhanytálcák részleteibe!

Kövess minket Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb híreinkről, akcióinkról!

2019.12.12.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.