Mindent a fürdőszoba felújításról 2. rész: Hogyan válasszunk fürdőkádat?

 

Folytatjuk fürdőszoba felújításról szóló cikksorozatunkat, melynek első, felvezető részében tisztáztuk a felújítás legfontosabb kérdéseit, most pedig górcső alá vesszük az egyik alapvető termékcsoportot, a fürdőkádakat. Milyen formák és beépíthetőségi módok vannak? Térben álló vagy beépíthető kádat érdemes választani?

 

A fürdőkád kiválasztása során érdemes több szempontot is figyelembe venni, az első ezek közül amit érdemes eldönteni a felújítás megkezdése előtt, az a beépítés módja szerinti különbségek. Mivel ezt a tényezőt a fürdőszobánk formája és mérete, valamint a ráfordítani kívánt összeg is nagy mértékben befolyásolja, ezért célszerű, ha ezt a legelején eldöntjük. Lássuk milyen lehetőségek közül választhatunk:

 

Térben álló vagy szabadon álló kádak:

Ahogy a neve is utal rá ezt a kád típus szabadon, a falaktól „távol” kerül elhelyezésre. A térkádak előnyei, hogy teljesen önhordók és az előkészítésen kívül (leeresztő és víz kiállások), beépítésük sem igényel nagyobb szakmunkát, ellenben áruk magasabb, mint a beépíthető kádaké. Ma már az sem ritka, hogy az ilyen szabadon álló kádakat nem a fürdőszobába építik be, hanem egy nagyobb hálószobába, vagy a nappaliban helyezik el. Ha hasonló modern megoldáson törnénk a fejünket, nagyon fontos, hogy előtte szakemberrel is egyeztessünk, hogy egyáltalán elvezethetők-e a padlóba a hideg és meleg vizes csövek, illetve a csatorna. Ezek elvezetésével egy új építésű fürdőszoba esetén nem lehet gond, csak arra kell figyelni, hogy időben kell megtervezni és a kivitelezővel egyeztetni. Azonban felújítás esetén, ha a csatorna áthelyezése szükséges, akkor már merülhetnek fel kizáró okok is, járjunk utána!

Amit még szem előtt kell tartanunk, ha szabadon álló kádat választunk, hogy ezek vízellátásáról is gondoskodnunk kell. Akár közvetlenül fal mellé is helyezhetjük őket, ekkor egy normál fali csap is kiszolgálja térben álló kádunkat. Amennyiben térben helyezzük el, ez a megoldás már nem kivitelezhető, ilyenkor jönnek segítségünkre a tércsapok.

A szabadon álló kádak között megtalálhatjuk a falhoz álló térkádakat is, amelyeknek az egyik oldalát minden esetben a falhoz kell állítanunk, mivel ilyen a kádtípus kialakítása.

Térben álló kádak a Mare Design webáruházból!

Egyik legnépszerűbb térben álló kádunk hozzá illő tércsappal két méretben is.
 

A szabadon álló kádak között vannak még olyan különleges kádak is, melyek kicsit kilógnak a megszokott formavilágból, például a kör alakú kádak, vagy az egyedi formavilággal rendelkező öntött márvány térkádak.

Különleges kör kádak a Mare Designtól!

Tekintse meg a Mare Design webáruház kör kádjait!

 

Egyedi formavilággal rendelkező kádaink

Tekintse meg a Mare Design webáruház egyedi formavilággal rendelkező kádjait!

 

 

Beépíthető kád:

Ezek a legelterjedtebb kád típusok jelenleg, hiszen méret és forma választékjuk miatt, a legnagyobb kínálat ebből a típusból van. A beépíthető kádak ára is kedvezőbb, de beépítésük több szakmunkát is igényel. A kádtest oldalát minden esetben burkolni kell, amit egy épített előtétfal csempézésével meglehet oldani, vagy vásárolhatunk hozzá elő és/vagy oldallapot is, a kialakításhoz mérten. Az előlap előnye, hogy gyorsan felszerelhető, esetleges szivárgás esetén pedig könnyebben eltávolítható. A csempézett előfal esztétikusabb lehet, de ennek költsége és szakmunka igénye jóval nagyobb.

MareDesign-tipp: Csempézett előfal választása esetén, a leeresztőt érdemes hozzáférhetővé tenni egy szerelő nyílás alkalmazásával.
 

A beépíthető kádakon belül pedig forma szerint megkülönböztethetünk egyenes, aszimmetrikus, és sarok kádakat is. Mindig figyeljünk a rendelkezésre álló helyre, és ennek megfelelő kádformát válasszunk!

Egyenes, asszimetrikus és sarok beépíthető kádak

 

Következő cikkünkben folytatjuk a fürdőkádak elemzését, méghozzá az akril és öntött márvány kádakat fogjuk összehasonlítani!

Kövess minket Facebookon is, hogy le ne maradj a legújabb híreinkről, akcióinkról!

 

2019.11.14.

Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.